Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Khatai
Afghaanse koekjes
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
witte bloem
▢
175
gram
suiker
▢
1
eetlepel
kardemom
gemalen
▢
1¾
dl
maïsolie
▢
pistachenoten
fijngehakte
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng 250 gr witte bloem met 175 gr suiker en 1 eetlepel gemalen kardemom.
Voeg 1¾ dl maïsolie toe en meng alles goed door elkaar.
Kneed van het deeg ronde balletjes van 2½ cm, leg ze op een bakplaat en bak de koekjes in ± 15 minuten goudbruin.
Bestrooi de koekjes, terwijl ze nog warm zijn, met fijngehakte pistachenoten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Land van herkomst
Afganistan