Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
stuks
Kleiner
Normaal
Groter
Kinderchocolade Cupcake
Porties:
12
stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
spuitzak
Oven
mixer
cupcakes papierenvormpjes
Koelkast
Zeef
Ingrediënten
▢
50
g
boter
▢
150
g
Suiker
▢
1
Snufje
zout
▢
Vanille extrakt
▢
2
Eieren
kamertemperatuur
▢
160
g
Bloem
▢
30
g
Cacaopoeder
▢
½
tl
Bakpoeder
▢
¼
tl
Natrium bicarbonaat
▢
100
g
pure chocolade
gesmolten
▢
eventueel Een beetje
melk
kamertemperatuur
Voor de topping:
▢
16
reepjes
kinderchocolade
▢
200
ml
slagroom
▢
250
gram
mascarpone
Extra:
▢
chocolade boontjes
om te decoreren
▢
stukjes
Kinderchocolade
om te decoreren
Instructies
Werkwijze voor de chocolade cupcakes:
Boter, suiker, zout en vanille extract mixen tot een crème.
Eieren 1 voor 1 toevoegen en goed laten opnemen in de massa.
De droge benodigdheden zeven en toevoegen.
De gesmolten pure chocolade toevoegen en als het beslag nu iets te stevig is schenk er een scheutje melk bij.
Neem een ijsschep en vul de cupcake papiertjes met een bolletje deeg.
Bak de cupcakes 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175 °.
Doe altijd de prikkertest om te zien of ze gaar zijn !
Laat de cupcakes volledig afkoelen.
Vul een spuitzak met de topping en spuit de cupcakes mooi op.
Snij de resterende reepjes chocolade in kleine blokjes en steek ze in de topping.
Werk af met een cacaoboontje.
Zet ze in de koelkast om op te stijven.
Neem ze een half uurtje voor het serveren uit de koelkast .
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Cupcakes / Muffins