Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip in Colasaus met Kersen
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
1
uur
uur
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Ingrediënten
▢
6
kippendrumsticks
▢
6
kippendijtjes
▢
Zout en peper naar smaak
▢
Olie of boter
▢
2
rode uien
gesnipperd
▢
1
stukje
verse gember
fijngehakt
▢
500
ml
cola
▢
1
blik
kersenvlaaivulling
▢
Maïzena
optioneel, om de saus te binden
▢
250
g
sugar snaps
▢
Frietjes
om te serveren
Instructies
Breng de kippendelen op smaak met zout en peper.
Verhit een scheut olie of boter in een pan en fruit de gesnipperde ui en fijngehakte gember tot ze zacht zijn.
Voeg de kippendelen toe aan de pan en bak ze rondom lichtbruin.
Schenk de cola over de kip en laat het geheel 1 uur zachtjes stoven op laag vuur, met de deksel op de pan.
Voeg de kersenvlaaivulling toe aan de pan en laat het geheel nog eens 20 minuten zachtjes pruttelen.
Als de saus te dun is, kun je deze binden met maïzena voor een glanzende consistentie.
Kook ondertussen de sugar snaps kort in kokend water, zodat ze knapperig blijven.
Serveer de colakip met de kersen in saus, samen met de sugar snaps en frietjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals een Beaujolais of een Pinot Noir, past goed bij de zoete en hartige smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
540
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
45
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
America
/
Europa
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Tarwevrij