Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip Kerrie met Krieltjes en Groenten
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
Koekenpan
schaal
Ingrediënten
▢
350
g
bloemkool
panklaar
▢
250
g
sperziebonen
panklaar
▢
700
g
minikrieltjes
voorgekookt
▢
2
eetlepels
olie
▢
500
g
kipfilet
in blokjes
▢
1
pot
Indiase roerbaksaus kerrie
520 g
▢
50
g
rozijnen
▢
15
g
verse koriander
Instructies
Snijd de bloemkoolroosjes kleiner indien nodig.
Kook de sperziebonen en bloemkoolroosjes met zout in ruim water in ongeveer 10 minuten beetgaar.
Verwarm de krieltjes volgens de gebruiksaanwijzing.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipblokjes in ongeveer 5 minuten rondom bruin en gaar.
Voeg de kerriesaus, rozijnen en krieltjes toe aan de kip en schep alles goed door elkaar.
Laat de saus en ingrediënten ongeveer 5 minuten verwarmen.
Giet de groenten af en doe ze in een schaal.
Schep de kerriesaus met kip en krieltjes over de groenten.
Garneer met verse koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Riesling past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
India