Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Kip kerriepotje a la Sandra
(Voor 6 personen, 4 punten per persoon)
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
900
gram
kipfilet
8 minuten voorkoken in water met peper en uit elkaar pluizen
▢
400
gram
bloemkool rijst
▢
120
gram
zilvervliesrijst
koken volgens aanwijzingen op de verpakking
▢
1
rode paprika
in blokjes
▢
1
groene paprika
in blokjes
▢
200
gram
gebroken sperziebonen
6 minuten voorgekookt
▢
175
gram
mango
in blokjes
▢
300
gram
verse ananas
in blokjes
▢
1
ui
gesnipperd
▢
3
teentjes
knoflook
geplet en klein gehakt
▢
15
gram
Conimex geraspte kokos
1 eetlepel
▢
30
gram
kerriepoeder
2 eetlepels
▢
10
gram
kurkumapoeder
2/3de eetlepel
▢
15
gram
Indiase tandoori kruiden
1 eetlepel
▢
100
ml
kookroom Alpro Cuisine light
▢
1
kipbouillonblokje
verkruimeld
▢
2
groentebouillonblokjes
verkruimeld
▢
30
ml
becel light vloeibaar
2 eetlepels
▢
300
ml
water
▢
verse
peper
uit de molen naar smaak
▢
zout
uit de molen naar smaak
Instructies
Kook alles voor zoals hierboven achter de ingrediënten beschreven staat.
Fruit de ui en de knoflook even aan in de becel.
Voeg de rode en groene paprika toe en roerbak 1 minuutje mee.
Doe de gepluisde kip, de Indiase tandoori kruiden en het verkruimelde kipbouillonblokje erbij en meng door elkaar.
Voeg de zilvervliesrijst en de bloemkoolrijst toe en roerbak door elkaar.
Doe het kurkumapoeder, de kerriepoeder, sperziebonen, mangoblokjes, ananasblokjes, kokosrasp,
Alpro soja cuisine light en 300 ml water erbij en meng goed door elkaar.
Verdeel de verkruimelde groentebouillonblokjes eroverheen, meng door elkaar en laat even 5 minuten pruttelen met deksel op de pan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip