Kip kerriepotje a la Sandra

Kip kerriepotje a la Sandra

(Voor 6 personen, 4 punten per persoon)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 900 gram kipfilet 8 minuten voorkoken in water met peper en uit elkaar pluizen
  • 400 gram bloemkool rijst
  • 120 gram zilvervliesrijst koken volgens aanwijzingen op de verpakking
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 groene paprika in blokjes
  • 200 gram gebroken sperziebonen 6 minuten voorgekookt
  • 175 gram mango in blokjes
  • 300 gram verse ananas in blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
  • 15 gram Conimex geraspte kokos 1 eetlepel
  • 30 gram kerriepoeder 2 eetlepels
  • 10 gram kurkumapoeder 2/3de eetlepel
  • 15 gram Indiase tandoori kruiden 1 eetlepel
  • 100 ml kookroom Alpro Cuisine light
  • 1 kipbouillonblokje verkruimeld
  • 2 groentebouillonblokjes verkruimeld
  • 30 ml becel light vloeibaar 2 eetlepels
  • 300 ml water
  • verse peper uit de molen naar smaak
  • zout uit de molen naar smaak

Instructies

  • Kook alles voor zoals hierboven achter de ingrediënten beschreven staat.
  • Fruit de ui en de knoflook even aan in de becel.
  • Voeg de rode en groene paprika toe en roerbak 1 minuutje mee.
  • Doe de gepluisde kip, de Indiase tandoori kruiden en het verkruimelde kipbouillonblokje erbij en meng door elkaar.
  • Voeg de zilvervliesrijst en de bloemkoolrijst toe en roerbak door elkaar.
  • Doe het kurkumapoeder, de kerriepoeder, sperziebonen, mangoblokjes, ananasblokjes, kokosrasp,
  • Alpro soja cuisine light en 300 ml water erbij en meng goed door elkaar.
  • Verdeel de verkruimelde groentebouillonblokjes eroverheen, meng door elkaar en laat even 5 minuten pruttelen met deksel op de pan.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip