Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip met room, calvados en champignons
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
Ingrediënten
▢
150
g
kastanjechampignons
bakje a 250 g
▢
1
zachtzure appel
▢
4
kipdrumsticks
a 50 g
▢
4
stukjes
scharrelkipfilet (a 100 g)
▢
zout en versgemalen peper
▢
50
g
boter
▢
1
takje
tijm
▢
1
laurierblad
▢
1
dl
droge cider
▢
2
eetlepels
calvados
▢
½
kippenbouillontablet
▢
1
bekertje
crème fraîche
125 ml
Instructies
hampignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden.
Appel schillen, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden.
Drumsticks en kipfilets bestrooien met zout en peper.
In grote braadpan boter verhitten.
Drumsticks in 7 minuten rondom bruin bakken.
Kipfilets toevoegen en zachtjes aan beide kanten lichtbruin bakken.
Champignons en appel 2 minuten zachtjes meebakken.
Toevoegen: tijm, laurierblad, cider, calvados, bouillontablet en 1/2 dl water.
Aanbaksels goed losroeren.
Deksel schuin op pan leggen en kip in 8 minuten zachtjes gaar stoven.
Tijm en laurier verwijderen.
Crème fraîche erdoor roeren en meewarmen.
Op smaak brengen met peper.
Direct serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met
aardappelkroketjes
en
haricots verts
.
Voedingswaarden
Calories:
410
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
28
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Zuivel
Land van herkomst
Frankrijk