Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip picasso met rijst
Z'on dertig jaar geleden bedacht ik dit recept
Wanneer je van warme vruchtjes bij vlees of vis houdt, zul je dit recept zeker weten te waarderen
Porties:
4
Total time
1
uur
uur
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
gram
kipfiletblokjes
▢
4
eetlepel(s)
zonnebloemolie
▢
300
gram
spekreepjes
▢
Pakje
mix voor chili con carne
▢
Blikje
maïs
▢
Blikje
fruitcocktail
▢
250
milliliter
water
▢
Scheutje melk
▢
Maïzena
▢
400
gram
rijst
▢
2
kipbouilionblokjes
Instructies
Snij de kipfilet in blokjes
Doe de zonnebloemolie erdoor
En het pakje mix voor chili con carne
Laat de maïs en fruitcocktail uitekken
Laat dit minimaal 10 minuten intrekken
Bak de spekreepjes in een wok op hoog vuur
Doe de kipfilet blokjes in de marinade erbij
Bak alles tot de kipfilet gaar is
Doe dan de maïs
En de cocktailvruchtjes in de wok bij de rest
Voeg 250 millimeter water toe
Breng het aan de kook
Maak van een scheutje melk met maïzena een papje
Bindt hier het kipgercht mee
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op dr verpakking
Ik heb ipv zout kipbouilionblokjes gebruikt
En bij dit soort gerechten gebruik ik het liefst pandanrijst
Notities / Tips / Wijnadvies
Niet iedereen houdt van warme vruchtjes door het eten, als je dat wel doet is dit eenvoudige gerecht zeker een aanrader
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Rijst
Land van herkomst
Nederland