Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Kipdijfilet a la Sandra uit de slowcooker
voor 6 personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
slowcooker
Ingrediënten
▢
1,5
kilo
kipdijfilet
in stukken gesneden, ergste vet eraf gesneden
▢
1
pakje
tomaat
200 ml gezeefde van Heinz
▢
4
teentjes
knoflook
geplet en klein gehakt
▢
2
eetlepel(s)
gembersiroop
▢
2
eetlepel(s)
sambal oelek
▢
2
eetlepel(s)
Dijon mosterd
▢
2
eetlepel(s)
Rinse appelstroop
▢
2
eetlepel(s)
Greensweet Syrup gold Brown
of honing
▢
2
eetlepel(s)
Greensweet stevia Brown
of bruine basterdsuiker
▢
2
eetlepel(s)
sesamolie
▢
3
kleine
maggiblokjes
verkruimeld
▢
verse
zwarte peper
▢
zout
▢
bloem
Voor de garnering (optioneel):
▢
Cashewnoten
gezouten of ongezouten
▢
lente-uitjes
of bosuitjes in ringen
▢
sesamzaadjes
Witte
▢
uitjes
Gedroogde
Instructies
Snij het ergste vet van de kip en bestrooi de kip met peper, zout en flink wat bloem.
Meng alle ingrediënten (behalve die voor de garnering) met elkaar en maak daar een sausje van.
Meng de saus met de stukken kipdijfilet.
Laat dit een paar uur (liefst een hele nacht) intrekken.
Doe dan alles (behalve de ingrediënten voor de garnering) op kamertemperatuur in de slowcooker en zet 3 uur op low.
Ik heb het daarna nog 15 minuten onder de grill gedaan maar dat hoeft niet, ik had daar gewoon zin in…;-).
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met nasi of bami en groente naar keus. Afgemaakt met de lente- of bosui, sesamzaadjes, cashewnoten en/of gedroogde uitjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kip
/
Slowcooker