Kipdijfilet a la Sandra uit de slowcooker

Kipdijfilet a la Sandra uit de slowcooker

voor 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1,5 kilo kipdijfilet in stukken gesneden, ergste vet eraf gesneden
  • 1 pakje tomaat 200 ml gezeefde van Heinz
  • 4 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
  • 2 eetlepel(s) gembersiroop
  • 2 eetlepel(s) sambal oelek
  • 2 eetlepel(s) Dijon mosterd
  • 2 eetlepel(s) Rinse appelstroop
  • 2 eetlepel(s) Greensweet Syrup gold Brown of honing
  • 2 eetlepel(s) Greensweet stevia Brown of bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepel(s) sesamolie
  • 3 kleine maggiblokjes verkruimeld
  • verse zwarte peper
  • zout
  • bloem

Voor de garnering (optioneel):

  • Cashewnoten gezouten of ongezouten
  • lente-uitjes of bosuitjes in ringen
  • sesamzaadjes Witte
  • uitjes Gedroogde

Instructies

  • Snij het ergste vet van de kip en bestrooi de kip met peper, zout en flink wat bloem.
  • Meng alle ingrediënten (behalve die voor de garnering) met elkaar en maak daar een sausje van.
  • Meng de saus met de stukken kipdijfilet.
  • Laat dit een paar uur (liefst een hele nacht) intrekken.
  • Doe dan alles (behalve de ingrediënten voor de garnering) op kamertemperatuur in de slowcooker en zet 3 uur op low.
  • Ik heb het daarna nog 15 minuten onder de grill gedaan maar dat hoeft niet, ik had daar gewoon zin in…;-).

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met nasi of bami en groente naar keus. Afgemaakt met de lente- of bosui, sesamzaadjes, cashewnoten en/of gedroogde uitjes.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Kip / Slowcooker