Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kippenbout met pilav rijst
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
ovenschaal
Ingrediënten
Kippenbouten
▢
2
kippenbouten
▢
2
uien
▢
1
teen
knoflook
▢
2
takjes
tijm
▢
1
laurierblad
▢
2
el
olijfolie
▢
1
el
paprikapoeder
▢
1
tl
komijnpoeder
▢
1
tl
korianderpoeder
▢
5
cl
kippenbouillon
▢
3
cl
cognac
▢
zout
▢
peper
Pilav rijst
▢
1
ui
▢
150
gram
rijst
▢
40
gram
boter
▢
1
kl Colombo poeder
▢
45
cl
kippenbouillon
Instructies
Kippenbouten
Pel en snipper de uien.
Plet de knoflook en snijd grof.
Ris de tijm.
Meng de paprikapoeder, korianderpoeder, komijn en de olijfolie.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verdeel in een ovenschaal de ui, knoflook en tijm. Leg de kip erop.
Smeer de kip in met het kruidenmengsel.
Zet de schaal in de oven en bak de kip 20 minuten.
Giet dan de kippenbouillon en de cognac over de kip.
Bak dan de kip nog 25 minuten in de oven.
Arroseer regelmatig met het braadvocht.
Pilav rijst
Pel en snipper de ui.
Verwarm in een passende pan de boter en fruit de ui.
Voeg de rijst toe en zodra deze glazig is voeg dan de bouillon en de colombopoeder toe.
Gaar de rijst verder volgens aanwijzing op de verpakking.
Serveren
Verdeel de pilav en de kippenpotenover de borden en schep er wat van de saus over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Rijst