Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kippenlevertjes masala
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
450
gram
kippenlevertjes
▢
4
eetlepels
olie
▢
1
grote
ui
gesnipperde
▢
1
kaneelstokje
5 cm lang, in stukjes
▢
225
gram
aardappels
geschild en in blokjes gesneden
▢
1¼
theelepel
zout
▢
0,9
dl
water
warm
▢
3½
tenen
knoflook
gepeld en geperst
▢
1
blikje
tomaten
▢
100
gram
doperwten
diepvries
▢
2-3
verse
groene chilipepers
▢
½
theelepel
garam masala
Roer de volgende ingrediënten met 2 theelepels water tot papje:
▢
2
theelepels
gemalen koriander
▢
1
theelepel
gemalen komijn
▢
1
theelepel
gemalen kurkuma
▢
½
theelepel
chilipoeder
Instructies
Maak de levertjes schoon, ontdoe ze van vliesjes en kraakbeen en snijd ze in stukjes van ± 1½ cm.
Verhit op half vuur 2 eetlepels olie en fruit de ui en kaneel tot de ui glazig is.
Voeg de aardappelblokjes en ¼ theelepel zout toe en roerbak de aardappelen ± 2 minuten.
Voeg het water toe en laat de aardappelen met een deksel op de pan sudderen tot ze gaar zijn.
Verhit de resterende olie op half vuur in een ruime pan (een gietijzeren of één met anti-aanbaklaag).
Doe de knoflook in de pan en fruit die 30 seconden al roerend.
Voeg het kruidenpapje toe en roerbak op laag vuur ± 2 minuten.
Voeg de helft van de tomaten en wat sap toe en laat het al roerend 2-3 minuten koken.
Maak de tomaten stuk met de bolle kant van een lepel.
Voeg de levertjes toe als het vocht is verdampt en roerbak ze op vrij hoog vuur 3-4 minuten.
Voeg de rest van de tomaten en het sap toe en roerbak nog 5-6 minuten.
Laat de levertjes 6-8 minuten sudderen met het deksel op de pan.
Voeg de aardappelblokjes, doperwten, groene chilipepers en de rest van het zout toe en laat die 1-2 minuten meekoken.
Zet het vuur half, neem het deksel van de pan en laat het gerecht nog 4-5 minuten doorkoken.
Roer de garam masala erdoor en haal de pan van het vuur.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
India