Kippenlevertjes masala

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 gram kippenlevertjes
  • 4 eetlepels olie
  • 1 grote ui gesnipperde
  • 1 kaneelstokje 5 cm lang, in stukjes
  • 225 gram aardappels geschild en in blokjes gesneden
  • theelepel zout
  • 0,9 dl water warm
  • tenen knoflook gepeld en geperst
  • 1 blikje tomaten
  • 100 gram doperwten diepvries
  • 2-3 verse groene chilipepers
  • ½ theelepel garam masala

Roer de volgende ingrediënten met 2 theelepels water tot papje:

  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • ½ theelepel chilipoeder

Instructies

  • Maak de levertjes schoon, ontdoe ze van vliesjes en kraakbeen en snijd ze in stukjes van ± 1½ cm.
  • Verhit op half vuur 2 eetlepels olie en fruit de ui en kaneel tot de ui glazig is.
  • Voeg de aardappelblokjes en ¼ theelepel zout toe en roerbak de aardappelen ± 2 minuten.
  • Voeg het water toe en laat de aardappelen met een deksel op de pan sudderen tot ze gaar zijn.
  • Verhit de resterende olie op half vuur in een ruime pan (een gietijzeren of één met anti-aanbaklaag).
  • Doe de knoflook in de pan en fruit die 30 seconden al roerend.
  • Voeg het kruidenpapje toe en roerbak op laag vuur ± 2 minuten.
  • Voeg de helft van de tomaten en wat sap toe en laat het al roerend 2-3 minuten koken.
  • Maak de tomaten stuk met de bolle kant van een lepel.
  • Voeg de levertjes toe als het vocht is verdampt en roerbak ze op vrij hoog vuur 3-4 minuten.
  • Voeg de rest van de tomaten en het sap toe en roerbak nog 5-6 minuten.
  • Laat de levertjes 6-8 minuten sudderen met het deksel op de pan.
  • Voeg de aardappelblokjes, doperwten, groene chilipepers en de rest van het zout toe en laat die 1-2 minuten meekoken.
  • Zet het vuur half, neem het deksel van de pan en laat het gerecht nog 4-5 minuten doorkoken.
  • Roer de garam masala erdoor en haal de pan van het vuur.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst India