Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kippensoep met aspergepunten en waterkers
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
13
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
Garde
Ingrediënten
▢
200
g
kipfilet
▢
1
eiwit
▢
½
eetlepel
sesamolie
▢
100
g
groene aspergetips
▢
1
liter
kippenbouillon
van tabletten
▢
1
eetlepel
droge sherry
▢
2
eetlepels
sojasaus
licht
▢
3
bosuitjes
in stukjes van 1 cm
▢
75
g
waterkers
zonder steeltjes
Instructies
Kipfilet in stukken snijden en in keukenmachine pureren.
Eiwit, sesamolie, 1 theelepel zout en peper naar smaak erdoor mengen.
Kipmengsel 5 minuten laten staan.
Aspergepunten halveren.
In pan bouillon aan de kook brengen en sherry, sojasaus en 1 theelepel zout erdoor roeren.
Asperges en bosuitjes toevoegen en in 3-5 minuten gaarkoken.
Kipmengsel toevoegen.
Met garde stevig door bouillon roeren tot kipmengsel in stukken uiteen valt.
Soep op zacht vuur nog 2-3 minuten laten pruttelen en op smaak brengen met sojasaus en peper.
Waterkers erdoor roeren.
Voedingswaarden
Calories:
105
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Soep
Land van herkomst
China