Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kipsaté met atjar rijstsalade
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Barbecue
Ingrediënten
▢
400
g
rijst
▢
400
g
kipfilet
▢
3
eetlepel(s)
Conimex Wok Marinade
▢
Conimex Wok Olie
▢
3
eetlepel(s)
sesamzaadjes
▢
1
krop
ijsbergsla
▢
1
pot
Conimex Atjar Tjampoer
▢
2
eetlepel(s)
sesamolie
Instructies
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes van ca. 1½ cm en meng ze met de marinade en 2 eetlepels olie.
Rijg aan satéstokjes.
Verhit een wok, voeg een klein scheutje olie toe en wok de rijst met de sesamzaadjes 3 minuten.
Af laten koelen.
Rooster de saté op of onder de hete grill of op de hete barbecue in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar.
Snijd de sla in dunne reepjes.
Meng de sla met de sesamrijst, de atjar en de sesamolie.
Verdeel over grote borden en geef de saté ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met Conimex Sambal Badjak.
Variatietip:
Vervang de ijsbergsla door blaadjes kropsla of veldsla.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Rijst
Land van herkomst
Oosters