Steek de barbecue aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.
Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook, voeg eventueel wat zout of ketjap toe.
Kook de mie in ongeveer 12 minuten gaar, giet af in een vergiet en laat goed uitlekken.
Snijd ondertussen de kipfilet in kleine blokjes en marineer ze met een scheutje ketjap marinade.
Rijg de kipblokjes aan satéstokjes en laat ze kort marineren.
Rooster de kipsaté op de hete barbecue, onder de grill of in de grillpan gedurende 10 minuten, keer ze regelmatig tot ze gaar zijn.
Pel de bananen en snijd ze in dikke plakjes.
Verhit een scheutje wokolie in een grote wok en roerbak de koolreepjes gedurende 3 minuten.
Voeg ½ dl water en de boemboe toe en meng goed.
Schep de uitgelekte mie en de plakjes banaan door de kool en roerbak nog 3 minuten.
Verwarm de pindasatésaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Schep de bami in diepe borden of kommen, leg de kipsaté ernaast en schenk wat pindasatésaus erover.
Serveer de rest van de saus apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Zet kroepoek, seroendeng en gebakken uitjes op tafel, zodat iedereen naar smaak kan toevoegen.Wijnadvies:Een frisse en lichtzoete witte wijn zoals een Riesling past goed bij dit gerecht.