Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Klappertaart
Porties:
12
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Taartvorm
Oven
Ingrediënten
▢
4
sneetjes
witbrood
oud
▢
1
pak
kokos
jonge 450 gr, toko, diepvries
▢
1
blik
kokosmelk
4 dl
▢
4
eieren
▢
175
gram
suiker
▢
2
zakjes
vanillesuiker
▢
2
eetlepels
boter
▢
12
druppels
kokos essence
▢
2
eetlepels
bloem
▢
1
kokosnoot
Instructies
Verwarm de oven voor op 175°C.
Week het brood in de kokosmelk.
Snijd de kokos in schuine reepjes van 6 x 1/2 cm.
Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker dik en schuimig.
Voeg de boter toe en klop die erdoor.
Klop de bloem, het geweekte niet-uitgeknepen brood en de kokos-essence erdoor en schep de reepjes kokos door het beslag.
Schenk het beslag in de vorm of schaal en bak de taart in het midden van de oven in 50 minuten lichtbruin en gaar.
Garneer de taart eventueel met (met een kaasschaaf geschaafde) flinters vruchtvlees van kokosnoot.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Taart