Klappertaart

Porties: 12
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 sneetjes witbrood oud
  • 1 pak kokos jonge 450 gr, toko, diepvries
  • 1 blik kokosmelk 4 dl
  • 4 eieren
  • 175 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 eetlepels boter
  • 12 druppels kokos essence
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 kokosnoot

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Week het brood in de kokosmelk.
  • Snijd de kokos in schuine reepjes van 6 x 1/2 cm.
  • Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker dik en schuimig.
  • Voeg de boter toe en klop die erdoor.
  • Klop de bloem, het geweekte niet-uitgeknepen brood en de kokos-essence erdoor en schep de reepjes kokos door het beslag.
  • Schenk het beslag in de vorm of schaal en bak de taart in het midden van de oven in 50 minuten lichtbruin en gaar.
  • Garneer de taart eventueel met (met een kaasschaaf geschaafde) flinters vruchtvlees van kokosnoot.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Taart