Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Klassieke Appeltaart met Walnoten en Rozijnen
Een klassieke appeltaart met knapperige walnoten en zoete rozijnen, perfect voor elke feestelijke gelegenheid.
Porties:
8
(inclusief baktijd)
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
bakvorm
deegroller
Mengkom
Oven
ovenrooster
snijplank
Ingrediënten
▢
Bladerdeeg op rol
▢
3
sprank appelen
geschild en in kleine stukjes gesneden
▢
70
gram
rozijnen
▢
50
gram
walnoten
in vieren
▢
5
gram
suiker
▢
1
eetlepel
kaneel
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Bekleed een bakvorm met het bladerdeeg en houd een deel opzij voor de reepjes bovenop de taart.
Meng in een grote mengkom de stukjes appel, rozijnen, walnoten, suiker en kaneel goed door elkaar.
Vul de beklede taartbodem met het appelmengsel.
Snijd het achtergehouden bladerdeeg in reepjes en leg deze kruislings over de vulling.
Bak de appeltaart in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten, of tot het deeg goudbruin is.
Laat de taart iets afkoelen voordat je hem aansnijdt en serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een halfzoete Riesling of een glas dessertwijn zoals Muscat past goed bij deze appeltaart.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
18
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Gebak
/
Noten
/
Taart
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst