Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Klassieke Banoffeetaart met Chocolade en Slagroom
Een klassieke Britse Banoffeetaart met banaan, karamel en slagroom.
Porties:
8
(inclusief koken en koelen)
3
uur
uur
30
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
deegroller
plastic zak
schaal
Ingrediënten
▢
1
blikje
gecondenseerde melk
▢
1
pakje
biscuits
▢
1
reep
chocolade
▢
3
grote
bananen
▢
50
g
boter
▢
Slagroom
Instructies
Kook de gecondenseerde melk 3 uur in een pan met water, het blikje volledig ondergedompeld.
Breek de biscuits in een plastic zak door er met een deegroller overheen te rollen.
Smelt de boter en meng deze met de gebroken biscuits.
Druk het mengsel stevig in een schaal als taartbodem.
Snijd de bananen in plakjes en verdeel deze over de bodem, zodat de hele oppervlakte bedekt is.
Smeer de gekookte gecondenseerde melk (nu karamel) gelijkmatig over de bananen.
Klop de slagroom stijf en smeer deze over de karamel.
Rasp de chocolade en strooi deze over de slagroom.
Laat de taart 12 uur opstijven in de koelkast voordat je hem serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een dessertwijn zoals een lichtzoete Sauternes.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
42
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
32
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Gebak
Land van herkomst
Engeland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Feestdagen etc
Verjaardag