Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Klassieke Banofitaart met Romige Karamel en Chocolade
Een onweerstaanbare Banofitaart met banaan, karamel en chocolade, perfect voor feestelijke gelegenheden.
Porties:
8
(inclusief kooktijd en wachttijd)
3
uur
uur
20
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
deegroller
plastic zak
schaal
Ingrediënten
▢
1
reep
chocolade
▢
1
blikje
gecondenseerde melk
▢
1
pakje
biscuits
▢
3
grote
bananen
▢
Slagroom
▢
50
g
boter
Instructies
Kook de gecondenseerde melk, met blik en al, 3 uur lang om karamel te maken.
Doe de biscuits in een plastic zak en verkruimel ze door er met een deegroller overheen te gaan.
Smelt de boter en meng deze met de verkruimelde biscuits.
Druk het biscuitmengsel in de bodem van een schaal om een stevige basis te vormen.
Snijd de bananen in stukjes en leg deze op de biscuitbodem zodat de hele bodem bedekt is.
Verdeel de gekookte gecondenseerde melk over de banaanlaag.
Klop de slagroom stijf en smeer deze gelijkmatig over de laag karamel.
Rasp de chocolade en strooi dit over de slagroomlaag.
Zet de taart minimaal 12 uur in de koelkast om stevig te worden en de smaken goed te laten mengen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte dessertwijn, zoals een Moscato, past goed bij deze rijke taart.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
27
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
30
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Gebak
/
Taart
Land van herkomst
Engeland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Feestdagen etc
Moederdag
/
Verjaardag