Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Klassieke Broodpudding
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
beslagkom
mixer
bakblik
Oven
Ingrediënten
▢
1
oud brood
bij voorkeur witbrood
▢
1
kopje
melk
▢
2
eieren
▢
Vanillesuiker
naar smaak
▢
5
eetlepels
witte basterdsuiker
▢
Boter
om het bakblik in te vetten
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verwijder de korsten van het oude brood en snijd het brood in stukjes.
Doe deze stukjes in een beslagkom.
Voeg de melk, eieren, vanillesuiker en witte basterdsuiker toe aan de kom met brood.
Mix alle ingrediënten tot een glad beslag met behulp van een mixer.
Vet een bakblik in met boter en giet het beslag erin.
Bak de broodpudding in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 45 minuten, of totdat er een mooi bruin korstje op zit en de pudding stevig aanvoelt.
Serveer de broodpudding warm als heerlijk nagerecht!
Notities / Tips / Wijnadvies
Garneer de broodpudding eventueel met een beetje poedersuiker en serveer het met een bolletje vanille-ijs voor een extra verwennerij.
Wijnadvies:
Een glas dessertwijn, zoals een zoete Riesling of een Sauternes, past uitstekend bij deze klassieke broodpudding.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Nederland