Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Klassieke Gekookte Mosselen
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
Ingrediënten
▢
1
bak
verse mosselen
2 kg
▢
1
ui
▢
1
grote
wortel
▢
2
stengels
bleekselderij
▢
3
takjes
peterselie
▢
1
laurierblaadje
▢
2½
deciliter
droge witte wijn
Instructies
Was de mosselen grondig in een bak met koud stromend water en verwijder kapotte schelpen.
Pel de ui en snijd deze in ringen.
Maak de wortel schoon en snijd in plakken.
Was de bleekselderij en snijd in grove stukken.
Doe de mosselen samen met de groenten, peterselie, laurier en witte wijn in een grote pan en zet op hoog vuur.
Kook de mosselen afgedekt in 5 à 8 minuten op hoog vuur tot alle schelpen open zijn, schud de pan af en toe goed om.
Verwijder ongeopende schelpen.
Serveer de mosselen uit de pan met warm stokbrood of Vlaamse frites.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Geniet van deze klassieke gekookte mosselen met een droge, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Muscadet.
Voedingswaarden
Calories:
245
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
28
g
|
Vet:
5
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Hoofdgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
België
/
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij