Basisrecept voor gekookte mosselen
AllerHande september 2000
Ingrediënten
- 1 bak verse mosselen 2 kg
- 1 ui
- 1 grote wortel
- 2 stengels bleekselderij
- 3 takjes peterselie
- 1 laurierblaadje
- 2½ deciliter droge witte wijn
Instructies
- Mosselen grondig wassen in bak met koud stromend water.
- Kapotte schelpen verwijderen. Ui pellen en in ringen snijden.
- Wortel schoonmaken en in plakken snijden.
- Bleekselderij wassen en in grove stukken snijden.
- Mosselen met groenten, peterselie, laurier en wijn in grote pan opzetten en mosselen afgedekt in 5 à 8 minuten op hoog vuur gaar koken tot alle schelpen open zijn.
- Pan af en toe goed omschudden.
- Ongeopende schelpen verwijderen.
- Mosselen uit pan serveren met warm stokbrood of Vlaamse frites.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met verschillende soorten dipsausjes, zoals verse peterselie-knoflookdipsaus en paprika-uidipsaus.