Basisrecept voor gekookte mosselen

AllerHande september 2000
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bak verse mosselen 2 kg
  • 1 ui
  • 1 grote wortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 takjes peterselie
  • 1 laurierblaadje
  • deciliter droge witte wijn

Instructies

  • Mosselen grondig wassen in bak met koud stromend water.
  • Kapotte schelpen verwijderen. Ui pellen en in ringen snijden.
  • Wortel schoonmaken en in plakken snijden.
  • Bleekselderij wassen en in grove stukken snijden.
  • Mosselen met groenten, peterselie, laurier en wijn in grote pan opzetten en mosselen afgedekt in 5 à 8 minuten op hoog vuur gaar koken tot alle schelpen open zijn.
  • Pan af en toe goed omschudden.
  • Ongeopende schelpen verwijderen.
  • Mosselen uit pan serveren met warm stokbrood of Vlaamse frites.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met verschillende soorten dipsausjes, zoals verse peterselie-knoflookdipsaus en paprika-uidipsaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Hoofdgerechten / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Nederland