Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Klassieke Hongaarse Goulash
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
5
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Braadpan met deksel
koksmes
snijplank
houten lepel
Ingrediënten
▢
1
kg
runderlappen
in blokjes
▢
250
g
uien
fijn gesneden
▢
3
paprika’s
verschillende kleuren, in reepjes
▢
3
tenen
knoflook
fijn geperst
▢
1
blikje
tomatenpuree
▢
1
el
paprikapoeder
▢
1
el
oregano
▢
Bakolie
▢
15
g
peterselie
▢
300
ml
water of blikje Guinness
▢
250
g
kastanjechampignons
in schijfjes
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Verhit de bakolie in een braadpan op middelhoog vuur.
Bak de runderblokjes aan tot ze bruin zijn, voeg dan de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
Voeg de paprika’s toe en bak deze kort mee.
Voeg de champignons toe en bak ze mee tot ze zacht zijn.
Voeg het water of het blikje Guinness toe en roer goed door.
Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, oregano en eventueel andere kruiden toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Zet het vuur laag, dek de pan af en laat het geheel ongeveer 5 uur zachtjes garen.
Roer af en toe door.
Hak de peterselie fijn en voeg deze vlak voor het serveren toe aan de goulash.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bij dit gerecht past een volle rode wijn, zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
40
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Stoofpot
Land van herkomst
Hongarije
Geschikt voor Dieët:
Notenvrij