1fles Spaanse rode wijn750 ml, bij voorkeur een landwijn
2sinaasappels
1citroen
3eetlepelspoedersuiker
1banaan
1appel
IJsblokjes
Instructies
Was de sinaasappels, citroen, banaan en appel grondig.
Snijd de sinaasappels en citroen in schijfjes.
Snijd de banaan en appel in plakjes of kleine blokjes.
Giet de rode wijn in een grote kan.
Voeg de gesneden vruchten en de poedersuiker toe aan de wijn.
Roer alles voorzichtig door elkaar.
Laat de sangria minimaal 3 uur in de koelkast staan zodat de smaken goed kunnen mengen.
Serveer de sangria gekoeld met enkele ijsblokjes in elk glas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de sangria in grote wijnglazen met extra ijsblokjes en een schijfje sinaasappel of citroen op de rand van het glas.Wijnadvies:Gebruik een fruitige, Spaanse rode wijn zoals een Tempranillo of Garnacha voor een authentieke smaakbeleving.