Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Stroganoffsaus
Een rijke en romige stroganoffsaus vol met champignons en paprika, perfect om te serveren met rijst of vleesgerechten.
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
snijplank
scherp mes
Ingrediënten
▢
2
uien
gesnipperd
▢
2
bakjes
champignons
à 250 gram
▢
1
rode paprika
gesneden
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
4
dl
room
▢
2
theelepels
paprikapoeder
▢
2
theelepels
mosterd
▢
4
eetlepels
peterselie
fijngehakt
▢
4
eetlepels
wodka of cognac
▢
Klein
scheutje sojasaus
▢
Tabasco naar smaak
▢
Klein
beetje worcestersaus
▢
Peper en zout naar smaak
Instructies
Snijd de uien, champignons, paprika, en knoflook fijn.
Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de uien, champignons, paprika en knoflook tot ze zacht zijn.
Voeg de wodka of cognac toe en laat het even inkoken.
Voeg de room toe en breng het geheel aan de kook.
Roer de paprikapoeder, mosterd, peterselie, sojasaus, tabasco, en worcestersaus door de saus.
Breng op smaak met peper en zout.
Laat de saus op laag vuur nog 5 minuten sudderen.
Indien de saus te dun is, los 2 theelepels maïzena op in wat melk en voeg dit toe aan de saus.
Laat de saus kort doorkoken tot de gewenste dikte is bereikt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
Rusland
Feestdagen etc
Kerst