2kaneelbiscuitsbijvoorbeeld Kanelly's van Bolletje
Instructies
Voorbereiding:
Boen de citroen goed schoon onder koud water.
Trek met een citroentrekker smalle reepjes schil van de citroen (of schil de citroen dun met een scherp mesje en snijd de schil in smalle reepjes).
Leg de reepjes in een kommetje met koud water.
Pers de citroen uit en vang het sap op.
Verwarm in een steelpan het citroensap, de sherry, suiker, kaneelstokje, kruidnagel, piment en nootmuskaat zachtjes al roerend, tot de suiker is opgelost.
Neem de pan van het vuur en laat het sherrymengsel ongeveer 1 uur trekken.
Intussen, klop de slagroom half stijf in een kom en zet deze afgedekt in de koelkast.
Bereiding:
Verwijder het kaneelstokje en de kruidnagel uit het sherrymengsel.
Klop het sherrymengsel in een dunne straal door de slagroom totdat een luchtig mengsel (syllabub) ontstaat.
Schep de syllabub in wijnglazen.
Garneer met de citroenreepjes en steek in elk glas een kaneelbiscuit.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze syllabub kan goed geserveerd worden met een glas mousserende wijn zoals Prosecco of een zoete dessertwijn zoals een Moscato.