Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Klassieke Uiensoep met Roquefort
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
38
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
snijplank
staafmixer
Ingrediënten
▢
2
el
Gembersiroop
▢
2
el
Olijfolie
▢
2
takjes
Tijm
▢
1
teentje
Knoflook
▢
100
g
Roquefort kaas
▢
1
liter
Runderbouillon
zelfgetrokken
▢
4
el
Kruidencroutons
▢
2
Bosuitjes
▢
400
g
Uien
▢
Versgemalen peper
▢
Zout
Instructies
Pel en snipper de uien en knoflook.
Verhit de olijfolie in een kookpan.
Voeg de ui, knoflook en takjes tijm toe en schep om.
Laat de uien met het deksel op de pan ca.
10 minuten zachtjes smoren, regelmatig omscheppen.
Voeg de bouillon en gembersiroop toe.
Laat de uiensoep ca.
20 minuten sudderen.
Maak de bosuitjes schoon en snijd in ringetjes.
Verkruimel de roquefort.
Verwijder de takjes tijm uit de soep.
Pureer de uien in de bouillon met een staafmixer tot een gladde soep.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de uiensoep in vier kommen en verdeel de bosuitjes, roquefort en croutons erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
13
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Lunch
/
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk