Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kleurrijke Regenbooggnocchi met Spinaziepesto
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
staafmixer
pureeknijper
Grote vijzel
Ingrediënten
Voor de groene spinaziegnocchi:
▢
500
gram
aardappels
▢
300
gram
spinazie
▢
1
ei
alleen de dooier
▢
125
gram
bloem + extra om te bestuiven
▢
30
gram
Parmezaan
▢
Zout
Voor de rode bietengnocchi:
▢
500
gram
aardappels
▢
1
rode biet
gekookt
▢
1
ei
alleen de dooier
▢
150
gram
bloem + extra om te bestuiven
▢
30
gram
Parmezaan
▢
Zout
Voor de oranje pompoengnocchi:
▢
250
gram
bolpompoen
geschild, ontdaan van zaden, in stukken gesneden
▢
250
gram
aardappels
▢
1
ei
alleen de dooier
▢
150
gram
bloem + extra om te bestuiven
▢
30
gram
Parmezaan
▢
Zout
Voor de spinaziepesto:
▢
½
teen
knoflook
▢
¼
tl
zout
▢
150
gram
spinazie
▢
½
bosje
basilicum
▢
1
eetlepel
amandelen
▢
Sap en rasp van ½ citroen
▢
20
gram
pecorino
fijn geraspt
▢
20
gram
Parmezaan
fijn geraspt
▢
50
ml
olijfolie
▢
100
gram
ricotta
▢
Peper
Instructies
Stoom de aardappels in circa 20 minuten gaar op 100 °C.
Pel de schil eraf als ze ietsje zijn afgekoeld.
Stoom de spinazie 1 minuut op 100 °C.
Snijd de spinazie heel fijn.
Pureer de gekookte biet glad met de staafmixer.
Rooster de stukken pompoen en pureer deze ook.
Knijp de aardappels, terwijl ze nog warm zijn, met een pureeknijper boven een grote kom fijn.
Meng per kleur de ingrediënten (spinazie, rode biet, pompoen) met het aardappeldeeg en kneed tot een luchtig deeg.
Breng op smaak met zout.
Verdeel het deeg in vier gelijke stukken en rol tot lange rollen.
Snijd in plakjes en bestuif deze met bloem.
Maak de spinaziepesto door alle ingrediënten behalve de ricotta te pureren in een vijzel.
Roer de ricotta erdoorheen.
Kook de gnocchi 3-4 minuten in kokend water tot ze boven komen drijven.
Schep uit het water en meng met de pesto.
Serveer met eventueel wat geschaafde Parmezaanse kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze kleurrijke en smaakvolle regenbooggnocchi met spinaziepesto!
Voedingswaarden
Calories:
470
kcal
|
koolhydraten:
70
g
|
Protein:
14
g
|
Vet:
16
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Pasta
Geschikt voor Dieët:
Lactosevrij
/
Vegetarisch