Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in stukjes.
Meng de appels in een kom met kaneel en basterdsuiker.
Verdeel de appelstukjes over de bodem van een ovenschaal.
Meng in een andere kom de bloem, rietsuiker, havermout en een snufje zout.
Snijd de koude boter in kleine blokjes en leg deze op het bloemmengsel.
Kneed met koele handen snel de ingrediënten tot een kruimelig deeg.
Dit gaat het makkelijkst door de boter met de vingertoppen door de droge ingrediënten te wrijven.
Strooi het kruimeldeeg over de appelstukjes in de ovenschaal.
Zet de ovenschaal op een rooster in het midden van de oven en bak het geheel ongeveer 30 minuten tot de appels zacht zijn en de kruimellaag goudbruin is.
Serveer warm, bijvoorbeeld met vanillevla.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti vormt een heerlijke combinatie met dit appelkruimeltoetje.