Prak of stamp de aardappelen fijn in een grote kom.
Voeg zout, nootmuskaat, gesmolten boter, de eierdooier en stijfgeklopt eiwit toe.
Meng alles goed door elkaar.
Vorm kleine balletjes of kroketjes van het aardappelmengsel.
Haal de kroketjes eerst door eiwit en rol ze vervolgens door paneermeel voor een krokante korst.
Verhit het frituurvet tot 180°C.
Bak de aardappelkroketten goudbruin in het hete vet.
Laat de kroketten uitlekken op keukenpapier voordat je ze serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de krokante aardappelkroketten met een luxe vleesgerecht zoals Chateaubriand of ossenhaas, en voeg een rijke rode wijnsaus toe voor een perfecte combinatie.Wijnadvies:Een volle rode wijn zoals een Merlot of Cabernet Sauvignon vormt een uitstekende match met deze knapperige aardappelkroketten.