Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knapperige Barbecuespareribs
Porties:
2
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote kom
airfryer
Ingrediënten
▢
½
tl
zeezout
▢
1
el
donkere basterdsuiker
▢
1
tl
paprikapoeder
▢
1
tl
knoflookpoeder
▢
1
tl
uienpoeder
▢
½
tl
koekkruiden
▢
½
tl
mosterdpoeder
▢
½
tl
versgemalen zwarte peper
▢
600
g
varkensspareribs
▢
Citroen en bieslook
voor het garneren
Instructies
In een grote kom, meng het zeezout, donkere basterdsuiker, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, koekkruiden, mosterdpoeder en zwarte peper.
Wentel de spareribs door dit mengsel en wrijf het met uw handen in het vlees tot het rondom goed bedekt is.
Zet de spareribs rechtop in het mandje van de airfryer, zodat ze tegen de wanden van het mandje en elkaar leunen.
Stel de airfryer in op 180°C en de timer op 30 minuten.
Bak de spareribs tot ze vanbinnen gaar en vanbuiten goudbruin en knapperig zijn.
Leg de gebakken spareribs op een schaal, garneer met plakjes citroen en gehakte bieslook, en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Zinfandel of een licht gekoelde rosé past goed bij deze smaakvolle barbecuespareribs.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
40
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Airfryer
/
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Geschikt voor Dieët:
Tarwevrij