Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knapperige Bladerdeegpakketjes Gevuld met Pittig Gehakt
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Bakplaat
Ingrediënten
▢
1
ui
gesnipperd
▢
1
teentje
knoflook
fijngehakt
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
400
g
rundergehakt
▢
1
citroen
▢
½
zakje
verse tijm
ongeveer 15 g
▢
4
plakjes
bladerdeeg
ontdooid
▢
1
ei
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bak de ui en knoflook glazig in olijfolie.
Voeg het rundergehakt toe en bak het op hoog vuur rul.
Boen de citroen schoon en rasp de schil eraf.
Rits de blaadjes van de takjes tijm en meng ze met de citroenrasp door het gehakt.
Leg de plakjes bladerdeeg op een ingevette of met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ongeveer 10 minuten lichtbruin.
Haal de bakplaat uit de oven.
Snijd met een puntig mesje in het midden van het gebakken bladerdeeg een cirkel uit de bovenkant, zodat er een soort bakje ontstaat.
Schep het gehaktmengsel in de ruimte voor de vulling.
Klop het ei los en bestrijk de randen van de deegbakjes en de uitgesneden deegrondjes ermee.
Schuif de bakplaat terug in de oven en bak het gerecht nog ca.
5-10 minuten, tot het deeg goudbruin en krokant is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze pittige gehaktbladerdeegpakketjes gaan goed samen met een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Shiraz.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Nederland