Knapperige Bladerdeegpakketjes Gevuld met Pittig Gehakt

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 g rundergehakt
  • 1 citroen
  • ½ zakje verse tijm ongeveer 15 g
  • 4 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 1 ei

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bak de ui en knoflook glazig in olijfolie.
  • Voeg het rundergehakt toe en bak het op hoog vuur rul.
  • Boen de citroen schoon en rasp de schil eraf.
  • Rits de blaadjes van de takjes tijm en meng ze met de citroenrasp door het gehakt.
  • Leg de plakjes bladerdeeg op een ingevette of met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ongeveer 10 minuten lichtbruin.
  • Haal de bakplaat uit de oven.
  • Snijd met een puntig mesje in het midden van het gebakken bladerdeeg een cirkel uit de bovenkant, zodat er een soort bakje ontstaat.
  • Schep het gehaktmengsel in de ruimte voor de vulling.
  • Klop het ei los en bestrijk de randen van de deegbakjes en de uitgesneden deegrondjes ermee.
  • Schuif de bakplaat terug in de oven en bak het gerecht nog ca.
  • 5-10 minuten, tot het deeg goudbruin en krokant is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze pittige gehaktbladerdeegpakketjes gaan goed samen met een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Shiraz.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 20 g | Vet: 30 g | Zout: 1 mg | Sugar: 1 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Warme hapjes
Land van herkomst Nederland