Roer intussen het bier, ei, bloem en een snufje zout in een kom tot een glad beslag.
Pureer in een keukenmachine de mayonaise met de rucola en breng op smaak met citroensap.
Verdeel de broccoli in kleine roosjes, was ze en dep ze droog.
Schep de broccoliroosjes door het bierbeslag tot ze volledig bedekt zijn.
Schep de roosjes met een vork uit het beslag, laat het overtollige beslag uitlekken en frituur ze in kleine porties in ongeveer 4 minuten goudbruin.
Haal de fritots direct uit de frituur en bestrooi ze met zout.
Serveer de broccoli fritots warm met de rucoladip.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de fritots op een mooie schaal met de rucoladip in een kommetje in het midden. Voeg extra rucola als garnering toe voor een frisse uitstraling.Wijnadvies:Combineer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay. Deze wijnen passen goed bij de hartige en romige smaken van het gerecht.