Broccoli fritots met rucoladip

snel te maken
Porties: 12 stuks
Total time 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 deciliter bier
  • 1 ei
  • 60 g bloem
  • 1 deciliter mayonaise
  • 15 g rucola sla
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 stronk broccoli ca. 400 g
  • olie om te frituren

Instructies

  • Frituurpan verhitten tot 180 °C.
  • Intussen bier, ei, bloem en snufje zout tot glad beslag roeren.
  • In keukenmachine mayonaise met rucola pureren en op smaak brengen met citroensap.
  • Broccoli in kleine roosjes verdelen, wassen en droogdeppen.
  • Roosjes door bierbeslag scheppen.
  • Roosjes met vork uit beslag scheppen, laten uitlekken en in ca. 4 minuten goudbruin frituren.
  • Roosjes uit frituur direct bestrooien met zout.
  • Fritots warm serveren met rucoladip.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Amuse / Groenten
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch