Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knapperige Ciabattacrostini met Rauwe Ham en Kruidige Perensalsa
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Total time
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
ciabattabroodjes met walnoten
▢
1
limoen
▢
1
grote
rijpe peer
geschild en in blokjes gesneden
▢
2
eetlepels
walnootolie
▢
1
eetlepel
bieslook
fijngeknipt
▢
2
eetlepels
verse basilicum
in reepjes gesneden
▢
Versgemalen peper
▢
Pimentpoeder
▢
100
g
rauwe Parmaham of Serranoham
Instructies
Schil de peer en snijd hem in kleine blokjes.
Meng de peer in een kom met het sap en de rasp van 1 limoen, 1 eetlepel walnootolie, fijngeknipte bieslook en reepjes verse basilicum.
Breng de salsa op smaak met zout, versgemalen zwarte peper en een snufje pimentpoeder.
Snijd de ciabattabroodjes met walnoten in plakjes en bestrijk ze met walnootolie.
Rooster ze in een hete grillpan tot ze knapperig zijn met mooie bruine strepen.
Leg de geroosterde ciabatta plakjes op een serveerschaal.
Schep op elke crostini een lepel perensalsa en drapeer er enkele repen ham overheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio vormt een perfecte aanvulling op de frisse smaak van de perensalsa en de zoute ham.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Fruit
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Italië