Knapperige Ciabattacrostini met Rauwe Ham en Kruidige Perensalsa

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Total time 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 ciabattabroodjes met walnoten
  • 1 limoen
  • 1 grote rijpe peer geschild en in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels walnootolie
  • 1 eetlepel bieslook fijngeknipt
  • 2 eetlepels verse basilicum in reepjes gesneden
  • Versgemalen peper
  • Pimentpoeder
  • 100 g rauwe Parmaham of Serranoham

Instructies

  • Schil de peer en snijd hem in kleine blokjes.
  • Meng de peer in een kom met het sap en de rasp van 1 limoen, 1 eetlepel walnootolie, fijngeknipte bieslook en reepjes verse basilicum.
  • Breng de salsa op smaak met zout, versgemalen zwarte peper en een snufje pimentpoeder.
  • Snijd de ciabattabroodjes met walnoten in plakjes en bestrijk ze met walnootolie.
  • Rooster ze in een hete grillpan tot ze knapperig zijn met mooie bruine strepen.
  • Leg de geroosterde ciabatta plakjes op een serveerschaal.
  • Schep op elke crostini een lepel perensalsa en drapeer er enkele repen ham overheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio vormt een perfecte aanvulling op de frisse smaak van de perensalsa en de zoute ham.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 10 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 10 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Broodjes / Fruit / Varkensvlees
Land van herkomst Italië