Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knapperige Gebakken Aardappelen met Spek en Ui
Deze knapperige gebakken aardappelen met spek, ui en cajunkruiden zijn het perfecte bijgerecht voor een hartige maaltijd.
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Hapjespan
snijplank
mes
houten spatel
keukenpapier
Ingrediënten
▢
400
gram
aardappelen
▢
200
gram
gerookte spekreepjes
▢
1
ui
▢
2
eetlepels
bieslook
▢
1
eetlepel
cajunkruiden
▢
1
deciliter
olijfolie
Instructies
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur.
Bak de spekreepjes tot ze knapperig zijn.
Voeg de gesnipperde ui toe en bak tot deze goudbruin is.
Haal de spekjes en ui uit de pan en houd ze warm in een oven op 100 °C.
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke blokjes.
Spoel de aardappelblokjes af met koud water en dep ze droog met keukenpapier.
Voeg de resterende olijfolie toe aan de pan en verhit goed.
Bestrooi de aardappelen met de cajunkruiden en bak ze 12 minuten op middelhoog vuur, regelmatig roerend.
Zet het vuur hoger en bak de aardappelen tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Voeg de spekjes en ui toe en meng alles goed.
Bestrooi met fijngehakte bieslook en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade of als bijgerecht bij een gegrild stuk vlees of vis.
Wijnadvies:
Een volle witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de hartige smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
480
kcal
|
koolhydraten:
38
g
|
Protein:
14
g
|
Vet:
32
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Roerbakken / Wokken
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden