Maak de groenten schoon, snijd ze in hapklare stukjes en schik ze op serveerschalen.
Klop in een kleine kom de eidooiers los met ijswater.
Roer met een vork bloem en een snufje zout erdoorheen, totdat een dun, licht klonterig beslag ontstaat.
Voeg indien nodig extra ijswater toe.
Schep ijsblokjes in een grote schaal en zet de beslagschaal erin om het beslag koel te houden aan tafel.
Plaats naast elk bord een schoteltje met een servet om de gefrituurde hapjes op te laten uitlekken.
Prik telkens een stukje groente aan een fonduevork, haal het door het tempurabeslag en bak het in hete olie in 2-3 minuten krokant en gaar (het deegjasje blijft bleek en transparant).
Serveer de groentetempura met sojasaus en partjes limoen.
Deegjasje: Maak je tempura compleet met diverse groenten in verschillende kleuren en vormen, zoals groene aspergepuntjes, reepjes paprika, aubergine, courgette, en kleine roosjes bloemkool of broccoli.
Snijd de groenten in hapklare porties voor een optimale gaarheid.
Notities / Tips / Wijnadvies
Gebruik voor het tempurabeslag ook kant-en-klare tempuramix (150 g, Blue Dragon) door er alleen water aan toe te voegen.
Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past uitstekend bij de diverse smaken en texturen van de groentetempura.