Meng het paneermeel, kokos en havermout (glutenvrij indien nodig) in een kom.
Doe het losgeklopte ei in een tweede kom.
Stoom of kook de bloemkoolroosjes gedurende 4-5 minuten tot ze beetgaar zijn.
Laat ze uitlekken en doe ze vervolgens in een keukenmachine.
Maal de bloemkool tot de consistentie van broodkruim.
Knijp het gemalen bloemkoolmengsel vervolgens een paar minuten uit in een schone tweedoek om overtollig water kwijt te raken.
Doe de uitgelekte bloemkool in een mengkom en voeg de ui, knoflook, bladpeterselie, bieslook, gedroogde oregano en geraspte kaas toe.
Meng alles goed door elkaar.
Breng op smaak met zout en peper.
Vorm 14 gelijke koekjes van het mengsel.
Doop elk koekje eerst in het losgeklopte ei en rol ze vervolgens goed door het paneermeelmengsel.
Druk stevig aan zodat de kruimels goed blijven plakken.
Leg de koekjes in het mandje van de airfryer (of op een bakplaat als je de oven gebruikt).
Doe dit indien nodig in porties.
Stel de airfryer in op 180 °C en de timer op 6 minuten.
Na 6 minuten verhoog je de temperatuur tot 200 °C en bak je de koekjes nog 10 minuten, of tot ze vanbinnen heet zijn en vanbuiten mooi knapperig.
Serveer de knapperige kaas-bloemkoolkoekjes heet.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Pinot Grigio, past goed bij deze knapperige kaas-bloemkoolkoekjes. De frisse tonen van de wijn zorgen voor een mooie balans met de hartige smaken van de kaas en bloemkool.