Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knapperige Kaasstengels met Sesam en Paprika
Deze knapperige kaasstengels met een vleugje paprika en sesamzaad zijn de perfecte borrelsnack. Snel en eenvoudig te maken, en onweerstaanbaar lekker!
Porties:
25
stuks
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Bakplaat
Oven
snijplank
koksmes
Garde
Ingrediënten
▢
1
rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
▢
200
g
belegen kaas
vers geraspt
▢
1
tl
paprikapoeder
▢
1
ei
losgeklopt
Zaadjes voor smaakverfijning:
▢
Komijn
▢
Sesam
▢
Maanzaad
▢
Gehakte
pompoenpitten
Instructies
Haal het bladerdeeg ongeveer 10 minuten voor het verwerken uit de koelkast.
Rol het bladerdeeg uit op een werkblad en bestrijk het met losgeklopt ei.
Meng de geraspte kaas met het paprikapoeder en strooi dit mengsel over de helft van de deegrol.
Vouw de andere helft van het deeg over het kaasgedeelte en druk het licht aan.
Snijd het deeg in 1,5 cm brede stroken.
Pak de uiteinden van de stroken vast en draai ze in tegengestelde richting van elkaar om mooie gedraaide stengels te maken.
Leg de stengels op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de kaasstengels in de voorverwarmde oven in 8-10 minuten goudbruin en knapperig.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse rosé.
Voedingswaarden
Calories:
90
kcal
|
koolhydraten:
7
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
6
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
0.5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Kaas
/
Koude Hapjes
/
Snack
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Notenvrij
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
Oud & Nieuw
/
Picknick
/
Verjaardag