Zeef bloem, wijnsteenzuur, zuiveringszout en 1 theelepel kaneel in een kom.
Roer het zout erdoor.
Klop in een andere kom de boter en 150 gram suiker romig.
Roer het ei erdoor.
Kneed het bloemmengsel door het botermengsel tot een glad deeg.
Wikkel het deeg in aluminiumfolie en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
Meng de overgebleven suiker met 1 theelepel kaneel.
Vorm balletjes van het deeg en rol ze door de kaneelsuiker.
Leg ze met 5 cm tussenruimte op een bakplaat met bakpapier.
Druk de koekjes iets plat met een vork.
Bak de koekjes 10 tot 12 minuten.
Laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat.
Bewaar maximaal 5 dagen in een goed afgesloten trommel.
Variaties:
Voeg aan het basisdeeg 75 gram rozijnen toe.
Voeg aan het basisdeeg 2 theelepels vanille-essence en 75 gram pure chocoladedruppels toe.
Voeg aan het basisdeeg 3 eetlepels fijngehakte gekonfijte gember toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer de koekjes op een mooie schaal met een snufje kaneel erover gestrooid voor extra geur en smaak.Wijnadvies: Combineer met een glas Muscat of een lichte dessertwijn zoals Sauternes.