Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knapperige Kroepoek met Pittige Garnalensalade
Een heerlijk knapperig borrelhapje met frisse garnalensalade, een vleugje citroen en een pittige twist van sambal. Perfect voor een Aziatische borrelplank!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
snijplank
koksmes
Mengkom
Lepel
Ingrediënten
▢
100
g
garnalen
▢
1
bosui
in ringetjes
▢
1
stengel
bleekselderij
in kleine blokjes
▢
1
tl
citroensap
▢
2
el
knoflooksaus
▢
½
tl
sambal oelek
▢
1
zak
borrelkroepoek
▢
4
takjes
peterselie
Instructies
Was de bleekselderij en snijd deze in zeer kleine blokjes.
Snijd het bosuitje in dunne ringetjes.
Meng in een kom de garnalen met bleekselderij, bosui, citroensap, knoflooksaus en sambal oelek.
Laat de salade minimaal 30 minuten in de koelkast staan om de smaken goed te laten intrekken.
Zoek 20 mooie holle kroepoekstukjes uit en schep hier een beetje garnalensalade op.
Garneer met een klein takje peterselie en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met extra knoflooksaus of chilisaus om in te dippen.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij de pittige garnalensalade.
Voedingswaarden
Calories:
120
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
5
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Hapjes
/
Koude Hapjes
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Indonesië
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden