Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knapperige Oreokoekjes Flammkuchen met Romige Kwark en Karamel
Porties:
6
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
bakblik
Bakpapier
Oven
Ingrediënten
▢
1
rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg
260 g
▢
160
g
kwark
▢
80
g
zure room
▢
12
Oreokoekjes
grof gehakt
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
6
eetlepels
poedersuiker
▢
Karamelsaus
gekocht of zelfgemaakt
Instructies
Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg direct uit de koelkast.
Rol het deeg met behulp van het meegeleverde bakpapier uit op het bakblik.
Vouw de randen van het deeg ca.
1 cm naar binnen en druk ze stevig aan.
Meng in een kom de kwark, zure room, vanillesuiker en poedersuiker tot een romige crème.
Verdeel de crème gelijkmatig over het deeg, tot aan de rand.
Bestrooi met de gehakte Oreokoekjes.
Bak de Flammkuchen onderin de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten, of tot het deeg knapperig is.
Serveer de Flammkuchen met karamelsaus naar smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn, zoals een Riesling Spätlese, past goed bij dit gerecht vanwege de romige en zoete smaken van de kwark, karamel en Oreokoekjes.
Voedingswaarden
Calories:
340
kcal
|
koolhydraten:
42
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
16
g
|
Zout:
0.4
g
|
Sugar:
22
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Taart
Land van herkomst
Duitsland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch