Leg de rabarberstukjes in de ingevette ovenschaal en meng er 2 eetlepels suiker en de helft van de sinaasappelrasp doorheen.
Meng in een kom de basterdsuiker, havermout, bloem en gemalen kardemom.
Wrijf met je vingertoppen de blokjes boter erdoor totdat er een kruimelig deeg ontstaat.
Verdeel het kruimeldeeg gelijkmatig over de rabarber in de ovenschaal, druk voorzichtig aan en maak met een vork het oppervlak van de crumble wat rul.
Bak de crumble in ongeveer 50 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Meng intussen in een kom de overgebleven suiker, sinaasappelrasp en sinaasappelsap tot een dressing.
Schep de plakjes aardbei en fijngehakte munt door de dressing.
Serveer de aardbeiensalade naast de warme rabarbercrumble.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze zoete en fruitige dessertcombinatie vraagt om een verfrissende mousserende wijn, zoals een Moscato d'Asti uit Italië, om de smaken van de rabarber en aardbeien te complementeren.