Deze knapperige snijbietrolletjes gevuld met kwark en vegetarische ham zijn een verrassend licht en smaakvol ovengerecht, perfect als bijgerecht of lunch.
Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C).
Hak de snijbiet of spinazie fijn.
Meng de groente met de magere kwark in een kom.
Voeg de stukjes vegetarische ham toe.
Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Leg 1 à 2 eetlepels van het mengsel op een hoek van een loempiavel en smeer het uit.
Vouw de zijkanten naar binnen en rol het vel losjes op tot een pakketje.
Herhaal dit met de rest van de vellen en de vulling.
Leg de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de bovenkant met melk en bestrooi met kerriepoeder.
Bak de pakjes ongeveer 10 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Heerlijk met een frisse tomatensalade of gestoomde groente naar keuze.
Wijnadvies: Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.