Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knoflooksaus van Els Jonker
Zelfgemaakte knoflooksaus is veel lekkerder dan uit een flesje van welk merk dan ook
En nog leuk om te maken ook
Porties:
4
Total time
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
5
eetlepel(s)
mayonaise
▢
1
halve
eetlepel olijfolie
liefst verde
▢
1
theelepel
balsamico azijn
▢
3
eetlepel(s)
water
▢
Snufje
zeezout
▢
Vers gemalen zwarte peper
▢
3
takjes tijm
▢
2
blaadjes
salie
▢
2
tenen
knoflook
Instructies
Doe 5 flinke eetlepels mayonaise in een bakje
Voeg 1 eetlepel olijfolie toe
Vervolgens 1 theelepel balsamico azijn toevoegen
Dan 3 eetlepels erbij
Een snufje zeezout
Verse gemalen zwarte peper
Dat alvast goed roeren
Haal de blaadjes van takjes tijm
(Ik doe dat gewoon tussen mijn nagels)
En doe de blaadjes door de saus
Snij de 2 blaadjes salie heel fijn
En doe ze door de saus
Rasp 2 tenen knoflook lekker fijn boven de saus
Roer het heerlijke geheel goed door
En zet het in de koelkast
Notities / Tips / Wijnadvies
Maak de saus een paar uur voor je hem gaat eten dek hem af en zet hem in de koelkast
Dan heb je een heerlijke saus bij de maaltijd en zijn de smaken lekker ingetrokken
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Saus
Land van herkomst
Griekenland
/
Turkije