Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Koekjes met chocolade dip
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Bakplaat
kom
Koelkast
deegroller
Oven
rooster
Ingrediënten
▢
400
gram
echte boter
ongezouten / op kamertemperatuur
▢
250
gram
poedersuiker
▢
500
gram
zelfrijzende bloem
▢
200
gram
chocolade
naar keuze
▢
1
ei
▢
2
eidooiers
▢
2
stokjes
vanille
Zaadjes of vanille extract
▢
Snuifje
zout
Eventueel
▢
een klein scheutje
melk
Instructies
Meng alle ingrediënten behalve de melk in een kom tot een geheel.
Als je deeg te droog is kun je eventueel een beetje melk toevoegen.
Laat het deeg een 20 minuutjes rusten in de koelkast.
Rol het dan met een deegrol uit en snijd er rechthoekjes uit.
Ik heb bv een ravioli rolmesje gebruikt om ze uit te snijden.
Je kunt met een vork losjes over het deeg duwen zodat je lijntjes krijgt.
Deze blijf je na het bakken dan zien.
Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze in een voor verwarmde oven van 185°C in ca 15 à 16 minuutjes gaar.
Ze zijn gaar als er een mooi lichtbruin randje rond het koekje zit.
Leg de koekjes op een rooster om af te koelen.
Smelt de chocolade au bain-marie en dip een helft van de koekjes er in.
Schud de overtollige chocolade van het koekje en leg ze dan op een vel bakpapier om uit te harden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Koek
Land van herkomst
België